OM OSS

Walk for Europe är ett ekumeniskt initiativ och en EFS-grupp i Svenska kyrkan. Vi som gör detta är ett antal kristna församlingar, som vill se ett Sverige och Europa förvandlat av Jesus.

Vi anordnar också Gå för Sverige sedan 2020. Läs mer här.

Vill du veta mer? Kontakta Mats Nyholm, präst och direktor i S:ta Clara kyrka i Stockholm, Sverige mats.nyholm@svenskakyrkan.se

ETT RIKTIGT ÄVENTYR OCH ETT RIKTIGT VIKTIGT UPPDRAG

Den 5/6 hade vi, 4 stycken 60 plussare: Torbjörn och Birgitta Ånger, Marita och Björn Carlsson fått biljetter, till audiens med påven Franciscus på Petersplatsen. Där fick vi tillsammans med 20.000 andra människor ta emot påvens välsignelse. Allt tack vare Charlotta Smeds på Vatican News i Rom.

Vilken tillställning och så vackert !! Med välkomnande och  undervisning av påven om den Helige Anden, och välsignelsen på så många olika språk. Vi upplevde verkligen feststämning och att vi  från lilla Sverige är en del av den världsvida kyrkan. 

Korset, nu ett nytt kors, som Lotta egenhändigt byggt förseddes med ett hjul och så var vi klara både för välsignelse av påven  och för att gå.

Den 6/6 startade vi från Rom. Min man Björn  och jag körde bilen med ryggsäckar och resväskor halva vägen var mot Frascati och ett första stopp. Resterande dagar turades jag och min man om att gå med vännerna Birgitta och Torbjörn.

6 juni Rom, Italien – Frascati
7 juni Frascati – Valmontone
8 juni Valmontone – Anagni
9 juni Anagni – Frosinone
10 juni Frosinone – Ceprano

Att Vår himmelske Fader och hela Världens Frälsare bryr sig om denna aktivitet, mycket, bekräftades av nedanstående ord som levandegjordes av Anden under vandringen.

Guds välsignelse över dig när du läser Bibelorden.

Gå för den skull ut och gör alla folk till mina lärjungar, och se jag är med er (Matt 28)

Att inte förlita sig på egen visdom och kunskap utan på Herrens ledning och vishet( att välja väg är inte alltid helt lätt!( Ordspråksboken 3:5)

Att Gud bekräftade att Han skulle vara med oss när vi nu skulle gå, Han skulle beskydda oss!(Apg 18:10 )

Att Han så mycket vill att vi går ut till alla eftersom Han älskar alla människor så oerhört mycket med en outgrundligt stor längtan efter varje människa.(Lukas 14 Gå ut -på vägar och gränder gator och huvudvägar)

Vi har haft många olika slags möten med människor både tillsammans alla 4 och ibland var och en.

Vi kunde hämta  upp Roland F i Ceprano med bil och fick nöjet att vandra med honom den sista sträckan. Det var en fin avslutning för oss och en bra start för honom, som nu ska gå 46 mil mot Athen om allt går som är tänkt.

Människor vi mött har erbjudit vatten , kaffe, godis och kakor. I dag blev vi inbjudna till en familj på landsbygden. Vi avslutade med Italiensk bön via Googles översättning: 

Gesù proteggi questa famiglia e tienila nella tua mano Amen. 

( översätt med Google)

I en frukt och grönsakshandel fick jag ta emot jordgubbar och en citron som gåva då jag bara hade mitt kreditkort och inga pengar att betala med. Frukt och Grönsakshandlaren fick min berättelse om korsvandringen genom Europa och berättade på min fråga om tron att han var muslim. Den helige Ande påminde om bibelordet att den som ger en troende vatten att dricka får sin lön och jag fick säga  till honom att han nu fick den välsignelsen❣️Känslan  som kommer av Guds närhet och ett öppet hjärta hos någon,  känslan när man får vittna och säga ngt kort om Jesus är fint att få uppleva här. Vi har haft flera sådana möten med både unga och gamla. 

I vandringen har vi försökt att hålla fokus på korset, bl.a i lov och psalmsång. Och vi har upplevt att vår vandring är en bön både i ord och med ben som gått. Ett rop om väckelse och nåd över Italien och allt folk här.

Skickar med några foton. Fler finns på facebook där Birgitta skrivit och berättat.

Gud välsigne dig som läser, 

Allt gott!!🙏💯

Alla hälsar här! 
Marita, med Björn, Torbjörn och Birgitta

Hej!

 
Nu har Marita, Björn, Torbjörn och jag avslutat vår vandring med korset. ”Walk for Europe”.
Den 4 juni träffade vi Charlotta Smeds med familj och hade en underbar kväll i deras hem, då också korset försågs med hjul, som Torbjörn inhandlat i Sverige. I samtal och bön kände vi stor enhet med dessa fina människor!
Den 5 juni var vi inbjudna till audiens hos Påven, och jag fick ett personligt möte med honom.
Vandringen påbörjades på Sveriges nationaldag med första mål Frascati, och därefter Artena, Anagni, Frosinone och avslutades i Ceprano. Sista dagen fick vi glädjen att dela vandringen med Roland Fuchtenbach.
Vi har fått flera fina möten med människor som glatt sig över vårt vittnesbörd och gett oss sin välsignelse. Idag blev vi också inbjudna till en familj. Längs vägen har vi beundrat landskapet, svettats, törstat, bett och sjungit lovsånger.
Nu känner vi att Roland behöver extra förbön och om du finns där som känner dig kallad att vandra några mil med honom mot Brindisi så tveka inte att kontakta Mats Nyholm.
Med hälsning i Kristus
Birgitta